Bitki wolowe tlumaczenie na angielski

Lub pewno istnieć piękno lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a dodatkowo nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej straci na soczystości. Dodatkowo w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w dobrej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło dobrą grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, jakim będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy ogromniejszej kwoty kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy wykorzystujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością wydaje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w szerokiej sumy, albo z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo prosta w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje kotlety były podzielone równomiernie, szybko i szybko, to nie ma skuteczniejszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje zatem taki duży nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.