Hurtownia miesa lomianki

W jakiejś z krakowskich hurtowni mięsa dokonywano procedury tzw. odświeżania mięsa, czyli fałszowania terminów przydatności do jedzenia oraz namaczania mięsa w wodzie. Skandaliczne praktyki ujawnili dziennikarzom byli zatrudnieni hurtowni mięsa w Krakowie, którzy dali, iż etykiety z chwilą sił na przeterminowanych przetworach zastępowano nowymi, aby firma za wszą cenę mogła wydawać niezdatne do jedzenia produkty. Omawiany proces fałszowania był może tylko pozorną tajemnicą i znało o tym nawet szefostwo, które zawierało oko na złe pracy we innym zakładzie mięsnym.

Zachodzi niestety obawa, iż opisane funkcji są praktyką w moc hurtowniach mięsach, co mówi potencjalnym nabywcom przywiązać też godniejszą uwagę podczas nabywania artykułów pochodzenia zwierzęcego. Powodem tych oburzających prac jest chęć zysku, lecz konsekwencje tego lekkomyślnego zachowania ponoszą konsumenci, jacy dobierają się na skutku tego łańcucha przyczynowo-skutkowego. Niestety, we wspomnianej wysoce hurtowni mięsa dochodziło że do też większych uchybień natury sanitarnej. Otóż część wydawanej przez zakład żywności przechowywano w mieszkaniach nie spełniających żadnych norm higienicznych, gdzie wręcz roiło się od chorobotwórczych zarazków i bakterii.

http://contentis.pl/grupa-wolff/elektrotechnika/oprawy-oswietlenia-ewakuacyjnego-sygnalizacyjnego-wykonaniu-przeciwwybuchowym/exit-oprawy-oswietlenia-awaryjnego-ex-atex/

Takie usterek są powszechnie akceptowane przez nieuczciwych hurtowników, ponieważ przedsiębiorcy pragną przede każdym utrzymać się na rynku, nie zważając przy tym na zdrowie osób spożywających ich spreparowane produkty. Właściciele krakowskiej hurtowni mięsna zaprzeczają skandalicznym doniesieniom twierdząc, iż istnieje więc perfidna zemsta niezadowolonych lub zwolnionych pracowników. Jak powszechnie w obecnego standardu sytuacjach, trudno jednoznacznie orzec, jaka ze perspektyw konfliktu mówi prawdę. Badaniem tej kontrowersyjnej sprawy zainteresował się Sanepid, jednak na jakiś wypadek sugerujemy wzmożoną ostrożność podczas kupowania wyrobów mięsnych.