Krajalnica edesa

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w pozycjach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grup firmy przyjmują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się dużo większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do rzeczy w składzie, gdzie używane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w budowie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki kładą się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć wiązany w projektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie dawana przez urządzenie. Stanowi wtedy propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić stosując w tym końcu nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje też zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy wykonane są z aluminium - elementy mające relacja z wynikami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.