Krajalnica w szufladzie

Szatkownica do warzyw elektryczna jest ogromnie ważnym zaopatrzeniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego rodzaju warzyw w postępowanie ręczny znacznie powiększa koszty książki i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w urzędach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie również pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Ukazuje się ona znacznie wysoką wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, jest wszelkie niezbędne certyfikaty i pozwolenia oraz zrobiona jest spośród doskonałej form produktów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W części wypadków urządzenie przygotowane jest ze zwykli nierdzewnej i stanowi magnetyczny system zabezpieczenia i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy także zasilanie 230V czyli na tzw. siłę, czyli 400 V, w zależności z posiadanej w klubu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i efekty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do wykonania frytek. Osobny wsad o stanie półksiężyca służy do cięcia warzyw typu kapusta, seler, a drugi podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejś chwili możemy również dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno stanowić używane do punktów, do jakich nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, iż nie istnieje więc co prawda danie o sporych rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy duży wybór marek i rodzajów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.