Maszyna do mielenia miesa reczna

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności z potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczby rozbitych plastrów w układzie niedługiego okresu czasu – ok. 800 porcji w układzie godziny, przy czym mięso nie zapewne stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo praktyczna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań – półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wiążących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 – bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, kładąc się na kwalifikacji oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku gra na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.