Miesa w kuchni francuskiej

Polska kuchnia nie chodzi do najlżejszych, a to za sprawą sporej ilości mięs, jakie w niej odkryjemy. Są one niejako esencją dobrej, polskiej, domowej kuchni.

Przyrządzanie mięs nie chodzi do najłatwiejszych zadań. Z pewnością każdemu zdarzyło się trafić na mięso łykowate czy twarde. W każdej kuchni powinien znaleźć się przedmiot, który uchroni nas z kulinarnych mięsnych wpadek - rozdrabniacz do mięsa. Montuje się on, zazwyczaj, z kilkudziesięciu małych ostrzy, osadzonych obok siebie. Gadżet ten sprawuje do małego nakłuwania mięsa, bez miażdżenia ścięgien. Idealnie sprawdzi się do każdego rodzaju kotletów czy steków. Ostrza, w które urządzony jest rozdrabniacz do ciała winnym być wykonane ze zwykli nierdzewnej - nie wyłącznie dla trwałości przedmiotu, ale również dla czystości i funkcjonalności. Cała reszta obudowy przygotowana jest zazwyczaj z tworzywa sztucznego. Mięso, które stało nakłute rozdrabniaczem, zachowuje naturalne soki wewnątrz, co robi, że nawet po smażeniu otrzymujemy soczyste, miękkie mięso. Sam proces obróbki termicznej wykonywa się równomiernie, a ponadto dużo szybciej. Podobnie czas marynowania ulega znacznemu skróceniu.

Również możemy liczyć, że przyprawy, którymi posypaliśmy mięso, odkryły w jego głąb, co przyda się do niezrównanego smaku mięsa. Rozdrabniacz do mięsa stanowi pełną opcją dla klasycznego tłuczka. Sam proces przygotowania mięsa wykonywa się nie tylko sprawniej, jednak i ciszej. Dla kobiet budynku istnieje wtedy absolutna oszczędność energii. Rozdrabniacz, niewielkich rozmiarów jest znacznie wydajny i wolno go bardzo chętnie umyć pod tę wodą, jednak nie każde możemy wprowadzić do zmywarki. W ostatnim projektu warto nauczyć się z informacją obsługi. Przy myciu ręcznym chwali się ostrożność - ostrza mogą nas łatwo skaleczyć! Rozdrabniacz do mięsa to nieodłączony towarzysz wielu profesjonalnych kucharzy, ale te i kobiet domu, które wiedzą, że tą swoją metodą przygotujemy miękkie i soczyste mięso.