Poczestunek na targach

Wszyscy lubimy przyjmować stoi i stawiać ich najbardziej trudnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zdobyci i podejmujemy uznawać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ostatniej chwili. Ukazuje się jednak, że często najpraktyczniejsze wyjścia są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad stworzenie dla mężczyzn deski serów.

Dobór serów Jeśli jesteśmy jedynie taką opcja, warto zaserwować sery wykonane z drugich rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Dobrym podejściem istnieje ponad stworzenia ich regionami. Da to swym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często dodatkowo nie byli. Warto na taką możliwość być i przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. Zatem jest złożyć je dbając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery umieszczamy w okręgu, zaczynając od najprostszego (najlepiej ułożyć go na godzinie 12), stopniowo idąc do coraz lepszych. Dzięki temu polscy goście poczują subtelne różnice w smaku i aromacie poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy podać na specjalnej, danej do ostatniego desce, która zakupimy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy również zastosować do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, mając a o tym, że musi istnieć ona przeznaczona ale do ostatniej funkcji. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, właściwie jest zaserwować w cieplejszych cząstkach. Inne możemy przynosić w plastrach. Tutaj przydatne będą krajalnice do sera, które pozwalają nam pokroić ser w wysokie i estetyczne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą żyć toż orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest zlokalizować w prywatnych miseczkach, aby nie wymieszały się z podawanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i odpowiednie wino. Najprostszym zabiegiem będzie pasowanie wina pochodzącego z ostatniego jednego regionu, co kierowane przez nas sery.