Salatka z surimi

Świeże, soczyste surówki są nieodłącznym elementem wielu polskich i nie tylko polskich potraw. Można je realizować praktycznie z jakiegoś warzywa, wymieszanego z kolejnymi w podobnych częściach i dobrze doprawionego. Nic więc dziwnego, że nie wyobrażamy sobie codziennego drugiego dania bez apetycznej surówki, która nie tylko wzbogaca smak tradycyjnego mięsa z ziemniakami, przecież stanowi jeszcze dużą bombą witaminową, potrzebną do mieszkania naszego ciała w atrakcyjnej kondycji.

Domowe surówki
Gotowe surówki możemy nabyć w sklepach, estetycznie włożone w plastikowe pojemniczki, i doskonale doprawione. W wielu przypadkach jednak nic bardziej smakują samodzielnie komponowane surówki, i całym ich zabiegiem jest konieczność ścierania wszystkich warzyw na tarce, lub męczącego ich szatkowania. To ponieważ w wszystkim domu przyczyni się rozdrabniacz do warzyw elektryczny. To nieduże urządzenie wielkości czajnika albo garnka na pewno zmieści się w dowolnej kuchni. Jest wyposażone w odpowiedni pojemnik, do jakiego wrzucamy obrane warzywa w sum, lub ewentualnie pokrojone w mniejsze fragmenty. Doskonałej kondycji rozdrabniacz powinien sobie jednak poradzić nawet z pełnym selerem czy burakiem.

Rozdrabniacz do warzyw elektryczny
Taki rozdrabniacz to metoda na ostatnie, jak przygotować pyszną, aromatyczną surówkę w tylko kilka minut. Wystarczy, że wrzucimy do zabiegu marchewkę, cebulę, kapustę, czy wszelkie inne warzywa w takiej kombinacji, którą wysoce preferujemy, i włączymy urządzenie, a po kilku chwilach możemy przeznaczyć cały pojemnik posiekanych na drobno warzyw. I toż wszystko bez ścierania sobie palców i paznokci na tarce, ani rozpryskiwania soku z warzyw po całej kuchni – estetycznie, łatwo a odpowiednio. Taki rozdrabniacz na pewno przyczyni się każdej gospodyni domowej, która potrzebuje o tym, żebym jej domownicy z apetytem zajadali się świeżymi surówkami, a której nie wybiera się codziennie z mozołem ścierać warzyw na surówkę na tarce. To narzędzie, które inwestuje bliski czas, i pobudza do ostatniego, aby jeść coraz dobrze surowych, świeżo siekanych warzyw!