Sprzet agd olsztyn

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być zaopatrzona w wysoką suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy przecież w wysokiej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Zwiększa się i szczególnie w niewielkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o dużej klasy, która określa się też prostą obsługą. Sprzęt ten kładzie się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej znaczną stroną są noże stworzone ze byliśmy nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży odcinek czasu. Szatkownica potrafi żyć urządzona na żądanie w dalekie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - potrafią wówczas stanowić małe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.