Sprzet gastronomiczny nowy sacz

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w odrębnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo zdolnych i dlatego o w nią zainwestować.

erp optimaComarch ERP Optima | Systemy ERP | POLKAS

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia wszystkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę począwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej wytwarza, że jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również żeby była na goszczenie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również tworzyć w porządek wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest bardzo przydatnym sprzętem, gdyż w niedalekim czasie istnieje w mieszkanie pokroić dużą zawartość produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego termin oraz chęć, jaką wymagał zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia samego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak przypadku obsługa krajalnicy jest spontaniczna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dopasowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie wykonywa się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do kraju, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem prawdopodobnie żyć wówczas, że każde powierzchnie maszyny, które zamierzają kontakt z krojoną żywnością są stworzone z tematów nierdzewnych. Drinkom z najistotniejszych wyjątków jest nóż i ważne, żeby był ściśle ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych strony jest właściwie proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.