Urzadzenia gastronomiczne slask

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać wyłonione w oparciu o biznes, który chcemy zrobić. Kawiarnia powinna skupić się przede każdym na pozytywnym ekspresie ciśnieniowym i ulokować w ogromniejszą kwota różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do dobrej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie mocna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeżeli będziemy uważać również dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupować więcej, klienci chętnie sięgają również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy również te całkiem alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyda się również odpowiedni porcjoner, aczkolwiek nie stanowi ostatnie wielki nakład. Daleko jest zainwestować w czystą tacę z pokrywką, na której będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na etap lub dwa. Jeżeli planujemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o kilka inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, ale poza tym trochę shakerów, sitko barmańskie, albo nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z jakim życzeniem dotrze do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy chcieć naturalnie pieca do pizzy, a i torbę na pizzę (gdyby będziemy także sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli dostarczamy do oferty inne fast foody, wtedy możemy zainwestować w frytkownicę, grill kontaktowy (do przygotowania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem przydatna może objawić się naleśnikarka, natomiast to znaczny koszt i wymagamy brać pewność, albo na że mężczyźni będą do nas przychodzić na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to sytuacja jest zupełnie oczywista). Przyda się za to urządzenie do kebabu, a czasem również gofrownica (ostatnio popularnością cieszą się wytrawne gofry, na przypadek takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Istnieją jeszcze specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.